Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος μέσω της θεραπείας;

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος μέσω της θεραπείας;

Η διαχείριση του άγχους και των στρεσογόνων καταστάσεων με παραγωγικούς τρόπους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που κοστίζουν στην λειτουργικότητα και την υγεία του ατόμου. Το έντονο και χρόνιο άγχος είναι τοξικό για τον οργανισμό και τείνει να δυσχεραίνει την καθημερινότητα με διάφορα συμπτώματα όπως οι διαταραχές στον ύπνο, οι πόνοι ή ενοχλήσεις στο στομάχι, ταχυπαλμίες, δερματικές παθήσεις αλλά ακόμη και διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σημαντικό κομμάτι της διαχείρισης και αντιμετώπισης του άγχους η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ άγχους, συναισθημάτων, σκέψεων και σωματικών ενοχλήσεων (ψυχοσωματικές ενοχλήσεις).

Επόμενο βήμα είναι η εντόπιση των πηγών άγχους στο εδώ και τώρα και παρελθοντικές εμπειρίες και πεποιθήσεις που μπορεί να το εντείνουν και σχετίζονται με το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει κανείς. Στόχος είναι, μέσα από τη μάθηση διαφορετικών τεχνικών χαλάρωσης, την επεξεργασία και επαναπροσδιορισμό περιοριστικών πεποιθήσεων, και τη δημιουργία χώρου για νέες επανορθωτικές εμπειρίες, να σπάσουμε τον αντιπαραγωγικό κύκλο του έντονου άγχους.