Η ψυχοθεραπεία είναι συνεργασία και η επιτυχία της βασίζεται σε μια ισορροπημένη, σαφή και ειλικρινή σχέση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. Επομένως σας συμβουλεύω να διαβάστε τις παρακάτω γραπτές πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς της πρακτικής.

Κανονισμοί πληρωμής και ακύρωσης

Η πληρωμή γίνεται στο τέλος του μήνα. Το τιμολόγιο θα σταλεί με email και θα ζητηθεί πληρωμή του μέσω 14 ημερών. Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής ο πελάτης πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον ψυχολόγο για τη διευθέτηση πληρωμής σε δόσεις. Αν αυτό δεν γίνει στέλνεται υπενθύμιση 1 βδομάδα μετά το πέρας της προθεσμίας της πληρωμής. Η Τρίτη υπενθύμιση και η μετέπειτα είσπραξη αναλαμβάνεται από εισπρακτική εταιρία και συμπεριλαμβάνει περαιτέρω έξοδα που καθορίζονται από την εισπρακτική εταιρία και θα επιβαρύνουν τον πελάτη.

Σε περίπτωση ακύρωσης καλείστε να ενημερώσετε μέσω τηλεφώνου ή email τουλάχιστον 24 ώρες πριν, και κατά τη διάρκεια εργάσιμων ωρών και ημερών (Δευτέρα με Παρασκευή 9.30 με 17.30, ώρα κεντρικής Ευρώπης). Σε αντίθετες περιπτώσεις ολόκληρο το ποσό της συνεδρία χρεώνεται κανονικά.

Κανονισμοί παραπομπής σε άλλον ειδικό

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να παραπεμφθείτε σε κάποιον άλλον ειδικό. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί τη δεδομένη περίοδο δεν υπάρχει δυνατότητα να αναλάβω καινούργιους πελάτες λόγω φόρτου εργασίας, είτε γιατί είναι χρήσιμο να σας αναλάβει κάποιος συνάδελφος με διαφορετική ειδικότητα / γνώσεις. Αυτό γίνεται φυσικά πάντα σε συνεννόηση με τον πελάτη. Η παραπομπή γίνεται προς συνεργάτες τους οποίους γνωρίζω σε επαγγελματικό επίπεδο και με τρόπο που να διασφαλίζεται η ποιότητα της θεραπείας.

Κανονισμοί παραπόνων

Σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι με τη θεραπεία ή τις συνεδρίες, η διαδικασία καταγγελιών είναι η εξής, όπως περιγράφεται από το NIP *: "Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον ψυχολόγο σας, καλό θα ήταν πρώτα να προσπαθήσετε να μιλήσετε στον ίδιο τον ψυχολόγο και να προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση μαζί. Καταστήστε σαφές ότι δεν είστε ικανοποιημένοι. Ίσως τότε μπορείτε να αποφασίσετε μαζί ότι ένας άλλος ψυχολόγος θα ήταν πιο κατάλληλος.

Αν είστε δυσαρεστημένοι με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του ψυχολόγου και δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση μαζί με παρακαλώ εξετάστε την υποβολή καταγγελίας.

Θέλετε να υποβάλετε μια καταγγελία; "Έπειτα έχετε τη δυνατότητα να στείλετε καταγγελία εναντίον ψυχολόγου μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου του NIP."

Στο δικτυακό τόπο του NIP μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κώδικα ή τη δεοντολογία της διαδικασίας καταγγελιών του ΝΙP.

Http://www.psynip.nl/the-dutch-association-of-sychologists/code-of-ethics/brief-description-of-complaints-procedure.html

  • NIP: Ολλανδία Ινστιτούτο Ψυχολόγων (Netherlands Institute of Psychologist) = ο επαγγελματικός σύλλογος ψυχολόγων για ψυχολόγους και πελάτες ψυχολόγων στην Ολλανδία.